Oratorij

Vsako leto poteka v župniji počitniška dejavnost – ORATORIJ, ki je namenjen otrokom od 1. do 8. razreda osnovne šole. Oratorij ima vsako leto drugo temo, vsem temam pa je skupno veliko igre, zanimive delavnice in izleti, ter veliko smeha in veselja. Oratorij običajno poteka prvi teden po zaključku šolskega leta, s pričetkom v ponedeljek in zaključkom v petek, v nedeljo pa nato poteka še oratorijska maša. Dan na oratoriju se za otroke navadno prične ob 9.00 in konča ob 16.00, starši pa lahko dogajanje spoznajo tudi preko oratorijskega časopisa, ki ga udeleženci prinesejo domov.

Vsekakor je oratorij priložnost, da otroci spoznajo in pridobijo nove prijatelje, hkrati pa svoje poletne počitnice preživijo na malo bolj dinamičen in drugačen način.

Oratorij vodimo skupina zagnanih animatorjev, ki vsako leto iščemo sveže ideje, saj bi radi omogočili udeležencem čimbolj zanimivo preživljanje prostega časa. Vedno smo veseli tudi novih moči, tako da če si star/-a več kot 14 let, se oglasi v župnišču Prebold za več informacij.

ORATORIJ 2017

Naslov letošnjega oratorija je Dotik nebes. Junakinja, ki nas bo spremljala je Marija, ki jo vsi že dobro poznamo, a njen zgled nam ima še marsikaj povedati. Izbrana je bila za Božjo Mater. Po njej in rojstvu Jezusa se je Bog sklonil k človeku. Lahko rečemo, da se preko nje nebesa dotikajo vsega sveta. Obenem pa je Marija tista, ki nam pomaga priti v nebesa.

Jež po imenu Zvedav in evangelist Luka nam bosta predstavila Marijino življenje. Skozi njuno pripoved se bomo obiskali različna mesta v Sveti deželi: od Nazareta do Betlehema in Jeruzalema pa vse tja do Egipta in Galilejske Kane. Odkrivali bomo, kako je Marija vzgajala Božjega Sina in bila obenem njegova učenka, kako ga je spremljala v njegovih zadnjih in najtežjih urah življenja ter doživela tudi Njegovo vstajenje.
Želimo si, da bi se nas po Mariji nebesa resnično dotaknila. Predvsem, da bi se v nas okrepila želja po tem, da bi tudi mi nekoč prišli v nebesa, v družbo z Jezusom, svetniki in Marijo.
ORATORIJ prijavnica 2017
Oratorij bo potekal od 26. do 30. junija.
Otroke, ki bodo sodelovali na oratoriju je potrebno prijaviti do nedelje, 11. junija 2017.